Antena 3 CNN Actualitate Cultură România va fi invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, din 2012

România va fi invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, din 2012

România va fi invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, din 2012
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Oct 2011   •   10:12

România va fi invitată de onoare la ediţia din 2012 a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, ce va avea loc în perioada 10 - 14 mai, participarea naţională urmând să fie organizată de Institutul Cultural Român (ICR), informează Mediafax.
   
România participă cu stand naţional şi diverse evenimente la Salonul de Carte de la Tornino, începând cu ediţia din 2009 a evenimentului.
   
Ţările care au beneficiat de statutul de ţară invitată de onoare la precedentele ediţii ale manifestării au fost: Israel (2008), Egipt (2009), India (2010) şi Rusia (2011).
   
Organizatorul participării României la Salonul Internaţional de Carte de la Torino este Institutul Cultural Român, prin Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Centrul Naţional al Cărţii. La ediţia de anul viitor a salonului, partenerii Institutului Cultural Român vor fi Asociaţia Italiană de Românistică (AIR) şi catedra de italiană a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti.
   
În afara unei bogate serii de manifestări în domeniul literaturii, traducerilor, politicilor editoriale etc., România va fi prezentă la Torino în luna mai 2012 cu diverse evenimente culturale (spectacole, expoziţii, concerte, întâlniri etc.), organizate de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu sprijinul Primăriei torineze, în cele mai importante instituţii din oraş, printre care Museo del Cinema şi Galleria d'Arte Moderna (GAM).

×
Subiecte în articol: România Torino carte
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close