Antena 3 Actualitate Cultură Salman Rushdie devine scenarist pentru postul TV Showtime

Salman Rushdie devine scenarist pentru postul TV Showtime

de Antena3.ro    |    11 Mar 2011   •   12:45
Salman Rushdie devine scenarist pentru postul TV Showtime
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Scriitorul Salman Rushdie va scrie scenariul pentru lungmetrajul de televiziune "Next People", ce va fi produs şi difuzat de postul Showtime, informează variety.com.
   
Drama "Next People", o producţie TV cu durata de o oră, va prezenta transformarea radicală a stilului de viaţă al americanului de rând contemporan, prin schimbările de mentalitate ce se produc la nivelul unor domenii majore precum politica, religia, tehnologia, ştiinţa şi sexualitatea.
   
Salman Rushie va scrie scenariul şi va fi producător executiv al acestui proiect TV împreună cu Tim Bevan, Eric Fellner şi Shelley McCrory.
   
Scriitorul născut în India a trăit ascuns şi sub protecţia poliţiei britanice în anii '90, după ce ayatollahul Khomeini l-a condamnat la moarte, în Iran, pentru publicarea "Versetelor satanice", o carte considerată o insultă la adresa culturii islamice.

A apărut ocazional la televiziune în calitate de invitat al unor talk show-uri şi a fost consultant în echipa de producţie a emisiunii "Real Time with Bill Maher" produsă şi difuzată de HBO. Salman Rushdie a fost şi gazda unui episod al emisiunii "Charlie Rose" difuzată de postul PBS în 2006.
   
Unul dintre romanele lui Rushdie, intitulat "Copiii din miez de noapte", a fost adaptat pentru marele ecran cu titlul "Winds of Change", regizat de Deepa Mehta.
   
Lui Salman Rushdie i-a fost decernat titlul de Cavaler al Imperiului Britanic în iunie 2007. Evenimentul a stârnit reacţii violente din partea lumii islamice, reactualizând resentimentele pricinuite de publicarea "Versetelor satanice".
   
Salman Rushdie a fost în vizită în România, la sfârşitul anului 2009.
   

×
Subiecte în articol: autor scriitor scenariu carti carte drama
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close