Antena 3 CNN Actualitate Cultură Seara de gală la Teatrul de Comedie. ?COMEDIA ŢINE LA TINEri? îşi desemnează câştigătorul

Seara de gală la Teatrul de Comedie. ?COMEDIA ŢINE LA TINEri? îşi desemnează câştigătorul

Seara de gală la Teatrul de Comedie. ?COMEDIA ŢINE LA TINEri? îşi desemnează câştigătorul
31 Oct 2008   •   13:17

Vineri, 31 octombrie, ora 17.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie are loc GALA celei de-a patra ediţii a festivalului ?COMEDIA ŢINE LA TINEri?.

Teatrul de Comedie, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi având ca partener Clubul UNESCO, a derulat în perioada 23 ? 31 octombrie 2008 un proiect cultural menit să marcheze debutul unei noi promoţii de regizori, actori şi scenografi.

Teatrul de Comedie a oferit ca în fiecare an şansa tinerilor absolvenţi de regie, actorie şi scenografie să debuteze pe o scenă profesionistă la Sala Studio a teatrului.

Cele patru spectacole care au participat în concursul acestei ediţii au fost:

Dactilograful de Murray Schisgall, regia Vlad Cepoi
Romanţioşii de Edmond Rostand, regia Alexandru Dumitru Măzgăreanu
Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, regia Eugen Gyemant
Furtuna de William Shakespeare, regia Alexandru Lustig

Gazda evenimentului va fi directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Premiile pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, pentru cea mai bună scenografie şi cea mai bună interpretare feminină şi masculină vor fi acordate de juriul acestei ediţii format din Ileana Lucaciu ? critic de teatru (preşedintele juriului), Virginia Mirea ? actriţă, Florin Dobrovici ? actor, Vlad Massaci ? regizor, Bogdan Amarfi ? UNATC, Teatrologie an III.

Gala va fi urmată de repezentarea spectacolului câştigător care va avea şansa să fie vizionat în această stagiune la Sala Studio. De asemenea cel mai bun regizor va avea posibilitatea să monteze un nou spectacol la Teatrul de Comedie. Actorii remarcaţi în aceste spectacole se vor alătura colegilor lor de generaţie deja prezenţi în distribuţiile din repertoriul Teatrului de Comedie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gala teatru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close