Antena 3 Actualitate Cultură Sighişoara. Mii de turişti au vizitat cetatea în cea de-a doua zi de festival medieval (VIDEO)

Sighişoara. Mii de turişti au vizitat cetatea în cea de-a doua zi de festival medieval (VIDEO)

25 Iul 2010   •   15:47
Sighişoara. Mii de turişti au vizitat cetatea în cea de-a doua zi de festival medieval (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News

Mii de turişti au venit la Sighişoara şi în cea de-a doua zi a Festivalului Medieval organizat în cetate. Deşi a plouat torenţial, iubitorii de artă medievală autentică s-au înghesuit pe aleile cetăţii. Noutatea din acest an e aceea că autorităţile au interzis comercializarea de obiecte-kitsch.

Chiar dacă vremea nu a fost la fel de frumoasă ca în prima zi a festivalului, la Sighişoara au venit şi mai mulţi turişti. Până şi cei mici s-au pregătit pentru Festivalul Medieval.

Anul acesta, la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Medieval de la Sighişoara, kitsch-urile nu au mai fost permise. A dominat arta tradiţională românească.

Nici în a doua zi a festivalului nu au lipsit show-urile cavalerilor, dar cea mai spectaculoasă a fost prezentarea carului de jertfă, adus de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu Mureş.

Pentru prima oară, 13 ordine cavalereşti s-au întâlnit la un Festivalul Medieval de la Sighişoara. Motiv pentru care organizatorii au şi intitulat ediţia din acest an "Întoarcerea Cavalerilor". Atât publicul, cât şi participanţii aşteaptă cu nerăbdare următoarea ediţie.Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close