Antena 3 CNN Actualitate Cultură Spot Antena 3, calificat drept "fascistoid" de CNA. Cum vi se pare clipul? (VIDEO)

Spot Antena 3, calificat drept "fascistoid" de CNA. Cum vi se pare clipul? (VIDEO)

Spot Antena 3, calificat drept "fascistoid" de CNA. Cum vi se pare clipul? (VIDEO)
02 Dec 2009   •   13:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să trimită o scrisoare de atenţionare postului de televiziune Antena 3 pentru difuzarea spotului intitulat "România părăsită de speranţă".

Opiniile privind această decizie sunt, însă, împărţite în rândul reprezentanţilor CNA. Răsvan Popescu, preşedintele CNA, susţine, pe de-o parte, că spotul "trebuie asumat explicit de post". Părerea este susţinută şi de Gelu Trandafir, potrivit căruia clipul "transmite un mesaj politic", dar "nu este asumat de nimeni".

În replică, postul de televiziune a precizat, prin vocea Cristinei Bachmeier, că spotul este "un promo asumat de Antena 3".


Narcisa Iorga (membru CNA) merge însă mai departe şi spune că spotul este "fascistoid". Ea face referire la faptul că în clip apar "steaguri roşii".

"Este vorba despre denigrarea ţării. Este vorba despre încălcarea Constituţiei şi a Legii audiovizualului", mai susţine Narcisa Iorga, citată de Mediafax.

Vă invităm să urmăriţi clipul cu pricina şi să decideţi dacă este sau nu "un spot fascistoid".

ROMÂNIA PĂRĂSITĂ DE SPERANŢĂ



Decizia CNA vine la scurt timp după o altă sancţiune aplicată postului de televiziune Antena 3, pentru difuzarea unui promo. Este vorba despre un spot realizat ca reacţie la clipul folosit de Traian Băsescu în care Mircea Badea este parodiat.

În spotul respectiv apar imagini din înregistrarea în care Traian Băsescu ar fi lovit un copil, reacţia preşedintelui după vizionarea înregistrării, precum şi secvenţe din spotul în care Mircea Badea este parodiat, folosit de Traian Băsescu în campania electorală.

Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, susţine că spotul în cauză este unul "politic". În ciuda precizărilor oferite de reprezentanţii Antena 3, CNA a decis să amendeze postul de televiziune cu suma de 5.000 de lei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: CNA
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close