Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Tăietorul de Lemne" al lui Camile Pissarro, cel mai scump tablou scos la licitaţie în România (VIDEO)

"Tăietorul de Lemne" al lui Camile Pissarro, cel mai scump tablou scos la licitaţie în România (VIDEO)

"Tăietorul de Lemne" al lui Camile Pissarro, cel mai scump tablou scos la licitaţie în România (VIDEO)
Sursa foto: Tablou
17 Iun 2009   •   23:03

Costă cât o vilă de lux şi este la fel de bine păzit precum un şef de stat. Unul dintre tablourile lui Camile Pissarro va fi vândut peste opt zile la o licitaţie din România.

Cumpărătorul va trebui să scoată ceva bani din buzunar, pentru că opera pictorului este evaluată de critici la şase milioane de euro. Până la licitaţie însă, tabloul este depozitat în seiful unei bănci din Capitală.

"Tăietorul de Lemne" al lui Camile Pissarro este cel mai scump tablou care a fost scos la licitaţie în România. Licitaţia va începe de la trei milioane de euro, iar lupta pare deja să fie destul de strânsă.

Până pe 23 iunie, când va fi dus în sala de licitaţie, tabloul va sta închis în seiful unei bănci. Puţini ştiu însă în ce bancă şi câţi oameni îl păzesc.

Pe lângă tabloul lui Pissaro, alte şase lucrări vor atrage priviri în cadrul licitaţiei. Toate obiectele de artă provin din colecţia Doctor Dona, care a fost retrocedată de curând moştenitorilor familiei, de către Muzeul Naţional de Artă a României.



Antena 3


×
Subiecte în articol: tablou licitatie
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close