Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul Excelsior din Bucureşti va purta numele "Ion Lucian"

Teatrul Excelsior din Bucureşti va purta numele "Ion Lucian"

Teatrul Excelsior din Bucureşti va purta numele "Ion Lucian"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Apr 2012   •   19:57

Teatrul Excelsior va fi redenumit "Ion Lucian", după numele marelui actor care a fondat instituţia de spectacole şi a murit sâmbătă, a declarat luni primarul Capitalei, Sorin Oprescu, informează Mediafax.

Trupul neînsufleţit al lui Ion Lucian a fost depus luni la Teatrul Excelsior, unde familia, prietenii şi admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu.

După slujbă, sicriul a fost scos din teatru, în aplauzele câtorva zeci de admiratori, urmând să fie depus la capela cimitirului Bellu.

Înmormântarea actorului va avea loc marţi, la ora 14.30, la cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiştilor. Slujba religioasă va avea loc de la ora 13.30.

Edilul Capitalei a povestit ultima sa discuţie cu Ion Lucian: "Acum două luni, mi-a scris o scrisoare: . I-am dat telefon şi m-a întrebat:
Actorul Ion Lucian a murit sâmbătă seară. El a fost internat pe 11 martie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, cu suspiciune de bronhopneumonie şi anemie, iar pe 31martie, maestrul a trecut în nefiinţă.

Ion Lucian urma să primească, în martie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Capitală, dar ceremonia a fost amânată, din cauza bolii artistului.

Directorul şi fondatorul Teatrului Excelsior, Ion Lucian, s-a născut pe 22 aprilie 1924, în Bucureşti şi a absolvit Academia regală de teatru şi muzică din Bucureşti în 1945.

×
Subiecte în articol: nume ion lucian actor deces înmormântare
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close