Teatrul Mic vă invită joi la premiera piesei "Furtuna"

21 Ian 2009   •   12:53
Teatrul Mic vă invită joi la premiera piesei "Furtuna" Premiera piesei "Furtuna"

Teatrul Mic vă invită joi, 22 ianuarie, la premiera piesei "Furtuna", în regia Cătălinei Buzoianu. Alături de o echipă cu care lucrează de mulţi ani, Cătălina Buzoianu abordează un text clasic, socotit o piatră de încercare pentru regizori. "Furtuna", în viziunea sa, capătă aspecte contemporane, fără a pierde din magia shakespeariană.

Încă de la prima sa montare, în anul 1611, ?Furtuna? a fost una dintre cele mai populare piese ale dramaturgului. Nu este doar o poveste despre puterea de transformare a magiei şi artei, ci şi o parabolă despre dominaţia politică, o poveste arhetipală despre relaţia părinte-copil şi o alegorie a educaţiei morale.

?Furtuna? se desfăşoară, în viziunea Cătălinei Buzoianu, pe insula Stromboli, la intersecţia lumii nord-africane cu cea europeană, într-un peisaj bântuit de spirite, dar şi de cutremure, dominat de figura unui Prospero autoritar, om de ştiinţă animat de dorinţa de răzbunare. Imaginile sunt contemporane, decorul lăsând cu generozitate loc video-proiecţiei.

"Furtuna este un spectacol pe care îl montezi o singură dată în viaţă, dacă ai noroc. Înseamnă mult pentru un regizor. Mie mi-a dat prilejul să mă întorc în timp şi să-mi reconstitui toată viaţa teatrală. Încerc să înţeleg ceva din piesa aceasta şi din trecerea mea prin viaţă şi prin teatru. Este ca o oglindă a timpului în care îmi revăd nu numai viaţa, dar o separ pe etape şi încerc să înţeleg ce a reprezentat totul şi ce reprezintă segmentele", a declarat Cătălina Buzoianu.

Distribuţia:

Prospero: Mihai Dinvale
Spiritul mamei: Valeria Seciu
Ariel: Rodica Negrea
Ferdinand: Filip Ristovski / Ştefan Lupu
Miranda: Irina Rădulescu
Caliban: Toma Cuzin
In alte roluri: Liliana Pană, Dorin Andone, Papil Panduru, Ion Lupu, Petre Moraru, Alin Mihalache, Alexandru Gâtstrâmb, Julieta Ghiga-Szonyi, Domniţa Constantiniu, Valentina Popa, Iolanda Covaci, Sandra Mavhima, Claudia Prec, Viorel Cojanu

Regia: Cătălina Buzoianu
Scenografia: Dragoş Buhagiar
Muzica originală şi video: Tom Brânduş
Mişcarea scenică: Mălina Andrei
Light design: Iulian Bălţătescu

Mai multe detalii pe pagina Teatrului Mic.

Antena3.ro

Parteneri
x close