Antena 3 CNN Actualitate Cultură Theodor Paleologu, în conflict cu primăria Bucureşti şi proprii angajaţi pe tema caselor de patrimoniu

Theodor Paleologu, în conflict cu primăria Bucureşti şi proprii angajaţi pe tema caselor de patrimoniu

Theodor Paleologu, în conflict cu primăria Bucureşti şi proprii angajaţi pe tema caselor de patrimoniu
Sursa foto: theodor paleologu
09 Feb 2009   •   10:32

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-a arătat idignat de modul cum înţeleg Primăria Capitalei şi proprii angajaţi să apere patrimoniul naţional. El a pornit un adevărat război contra Direcţiei de Cultură Bucureşti şi vrea să anuleze prevederea declasificării în regim de urgenţă a monumentelor istorice. De asemenea, consilierul ministrului, Mircea Staicu, a atacat Primăria Capitalei pentru că a cheltuit 4 milioane de euro pentru recordurile din Guiness Book în loc să reabiliteze centrul istoric, scrie Gardianul.
Ministrul Culturii crede că este este inacceptabil ca unii proprietarii din Capitala să distrugă case de patrimoniu pentru construcţii noi. ?Bucureştiul este un caz dezastruos. Este un caz extrem, este un contraexemplu, de aşa nu. Bucureştiul este unul dintre motivele principale pentru care m-am implicat în politică. Înainte de a fi ministru al culturii, sunt deputat de Bucureşti şi sunt deputat pentru că am fost indignat, revoltat, scandalizat, scârbit de ceea ce se întâmplă în Bucureşti?.
?Sunt primul ministru al culturii care atacă în contencios o decizie ilegală dată de un subordonat, adică de Direcţia de Cultură Bucureşti?. Paleologu anunţase anterior că va ataca în instanţă avizul de construire a unui bloc-turn vizavi de Şcoala Centrală. ?PUD-ul este ilegal şi este în contradictie cu PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal ), care nici el nu a fost aprobat de Primăria Capitalei. Avem de-a face cu o cascadă de ilegalităţi şi nu se poate la infinit lucra cu astfel de măsuri?, declara Paleologu.
În vreme ce consilierul Mircea Staicu ataca şi pe Sorin Oprescu, care ?dacă nu s-ar ocupa de Moş Crăciun, am avea şi un centru istoric pus la punct. Patru milioane de euro au costat în toamnă cele trei recorduri Guiness. Adica, patru mii de Moşi Crpciuni, carnaţi şi prăjituri. Cred că patru milioane de euro puteam să-i folosim mai eficient pentru centrul istoric Bucureşti?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close