Antena 3 CNN Actualitate Cultură Trei regizori ruși, trei texte clasice românești, sub coordonarea lui Oleg Loevski

Trei regizori ruși, trei texte clasice românești, sub coordonarea lui Oleg Loevski

Trei regizori ruși, trei texte clasice românești, sub coordonarea lui Oleg Loevski
17 Aug 2017   •   12:57

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, organizează cea de-a doua ediție a Laboratorului de Teatru DENS: de luni, 14 august, până vineri, 18 august, trei regizori ruși – Aleksei Logacev, Vladimir Smirnov și Roman Ilin Feodori – lucrează cu actori și colaboratori ai Teatrului Nottara în cadrul unui proiect ce își propune să îi scoată pe artiști din zona de confort și să ofere un ritm de lucru intensiv, la finalul căruia vor rezulta trei schițe de spectacol. Publicul va vota montarea preferată și aceasta va intra în repertoriul Teatrului Nottara în stagiunea 2017-2018.

Laboratorul de Teatru DENS, conceput și coordonat de criticul și producătorul de teatru Oleg Loevski, a ajuns la cea de-a doua ediție și încă de la ediția-pilot a înregistrat un mare succes în rândul publicului, toate cele trei spectacole rezultate fiind acum parte din stagiunea curentă a Teatrului Nottara. Regizorii invitați sunt nume de marcă în peisajul teatral rus, spectacolele lor fiind invitate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, unde au obținut premii de prestigiu.

Anul acesta, se va lucra pe trei texte din dramaturgia clasică română, de Mihail Sebastian, Steaua fără nume (în regia lui Vladimir Smirnov), Camil Petrescu, Mitică Popescu (în regia lui Roman Ilin Feodori) şi Aurel Baranga, Opinia publică (în regia lui Aleksei Logacev).

Spectacolele sunt programate astfel:

- duminică, 20 august, de la ora 17:00, Steaua fără nume, la Sala George Constantin, și 19:30, Opinia publică, la Sala Horia Lovinescu;

- luni, 21 august, de la ora 18:30, Mitică Popescu, la Sala George Constantin.

Înainte de ultimul spectacol, de la ora 17:30, va avea loc și o conferință de presă, la care vor participa invitații ruși și toți cei care au lucrat la proiect.

Noutatea celei de-a doua ediții este organizarea unui workshop de secretariat literar, destinat secretarilor și PR-ilor literari, consultanților artistici din teatrele din toată țara, susținut de Oleg Loevski și de criticul de teatru Pavel Andreevici Rudnev, pe 19 august, orele 17:00-19:00, și 20 august, orele 15:00-17:00, la Sala de Lectură a Teatrului Nottara.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Laboratorului de Teatru DENS, în limita locurilor disponibile.

×
Subiecte în articol: teatru
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close