Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un graffiti uriaş a fost prezentat publicului din Berlin

Un graffiti uriaş a fost prezentat publicului din Berlin

Un graffiti uriaş a fost prezentat publicului din Berlin
Sursa foto: Grafitti Berlin
19 Iul 2009   •   13:09

Un grafitti uriaş, la care au lucrat timp de mai multe săptămâni artişti din Germania şi America Latină, a fost prezentat publicului din Berlin. Proiectul îşi propune să transmită un mesaj de unitate şi solidaritate între oameni. Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi tineri din Berlin, care au făcut cercetări pentru a identifica zidul perfect care să le găzduiască opera. Apoi au invitat un grup de artişti din America Latină, care să-i ajute să lucreze la acest graffiti uriaş. Animaţi de aceeaşi pasiune s-au pus pe treabă, iar patru săptămâni mai târziu proiectul a fost gata.

Opera de artă a grupului de artişti ocupă acum o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi se află pe zidul unui hotel din Berlin. "Cel mai important este faptul că suntem împreună, lucrăm împreună, din toate punctele de vedere, economic, al mediului, cultural, social şi spiritual. Acesta este mesajul: unitatea oamenilor", explică unul din artişti.

"Ideea a fost să aducem laolaltă artişti din Berlin şi America Latină care să picteze împreună şi să prezinte o parte din realitatea lor. De aceea am ales simboluri pe care le poate înţelege oricine, sau care sunt tipice pentru America Latină. Acesta este cel mai uşor mod prin care se pot exprima lucruri, prin care mesajul poate ajunge la oameni pentru mult timp, sper ca acest graffiti să rămână aici mult timpşi ca mulţi oameni să se întrebe: cine a făcut asta?"

De altfel, oraşul Berlin are o adevărată tradiţie când vine vorba despre graffiti. Multe astfel de lucrări colorate împodobesc zidurile clădirilor din oraş. De cele mai multe ori, mesajele transmise sunt unele politice sau culturale.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Berlin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close