Antena 3 CNN Actualitate Cultură Victor Rebengiuc, după anunțul privind retragerea din actorie: ”Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo”

Victor Rebengiuc, după anunțul privind retragerea din actorie: ”Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo”

Victor Rebengiuc a revenit cu precizări legate de anunțul privind retragerea din actorie, pe care l-a făcut ieri.

Victor Rebengiuc, după anunțul privind retragerea din actorie: ”Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo”
Sursa foto: Facebook/Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti
de Adelina Miron    |    09 Iun 2022   •   23:38

Victor Rebengiuc a anunțat ieri că rolul din piesa ”Tatăl”, care va avea premiera la Teatrul Bulandra din București, va fi ultimul din cariera sa de actor.

„Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a transmis Victor Rebengiuc ieri.

Astăzi, actorul a precizat, într-o postare pe pagina personală de Facebook: ”Am spus ultimul rol. Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo. Nu. Eu am spus că nu voi mai accepta un rol nou.

Voi juca în continuare în spectacolele ”Regele moare” şi ”Tatăl” cât voi mai fi în stare să joc sau până când direcţiunile teatrelor Naţional şi Bulandra vor crede de cuviinţă.”

Premiera piesei „Tatăl” după dramaturgul francez Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la teatrul Bulandra din București, sala „Liviu Ciulei”.

Victor Rebengiuc în ”Regele moare”:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În prezent, Victor Rebengiuc joacă la TNB în ”Regele moare” și în ”Umbre” – în ambele, alături de soția lui, Mariana Mihuț.

A fost rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București și director al Teatrului Bulandra.

A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul "Mândrie" (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul în rolul din "Pădurea spânzuraţilor" (regia Liviu Ciulei).

Victor Rebengiuc a fost distins de-a lungul carierei, printre altele, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

×
Subiecte în articol: Victor Rebengiuc teatru
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close