Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scena, viaţa lui Vladimir Găitan: "Nu este parfum de flori, nu este covor roşu"

Scena, viaţa lui Vladimir Găitan: "Nu este parfum de flori, nu este covor roşu"

Scena, viaţa lui Vladimir Găitan: "Nu este parfum de flori, nu este covor roşu"
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Ian 2016   •   18:54

Vladimir Găitan s-a născut în Suceava pe 2 februarie 1947 şi şi-a dedicat o viaţă întreagă scenei. Cinci decenii de activitate şi câteva dintre cele mai îndrăgite roluri de români. Urmăriţi un interviu eveniment cu maestrul Găitan, în exclusivitate pentru Antena 3. 

 
"Lucrurile sunt plăcute când realizezi că oamenii încă au nevoie de tine, că sunt regizori care te solicită. Lucrurile se mişcă, dar nu este parfum de flori, nu este covor roşu, nu ai siguranţă că va dura această poveste. Toată lumea asta a noastră artistică stă pe nisipuri mişcătoare şi nu văd care va fi soluţia finală, în ceea ce ne priveşte pe noi, cu teatrele noastre. Nu văd nicio legată de vreun interes pentru cultură". 

 
A absolvit I.A.T.C.-ul in 1970 secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu si a debutat in film cu rolul Ripu din drama regizata de Lucian Pintilie, in 1969: " Reconstituirea" , considerata a fi una dintre cele mai bune realizari cinematografice romane, din toate timpurile, in care cei doi prieteni, Vuica si Ripu au ramas cele mai reusite si inspirate patituri actoricesti ale celor doi prieteni, atat in viata cat si pe ecran, George Mihaita si Vladimir Gaitan ce sugereaza fratii biblici Abel si Cain intr-o viziune cinematografica deosebit de inedita, conform cinemarx.ro.
 
Dupa evenimentele din 1989 a devenit om de afaceri, s-a preocupat de managementul institutiilor culturale si a dedicat mult timp infiintarii unor companii de teatru si multor acte culturale de binefacere.
 
In 2001 a fost numit directorul teatrului C.I. Nottara din Bucuresti
 
A ramas toata viata fidel scenei Teatrului de Comedie, unde joaca si in prezent.
 

×
Subiecte în articol: scena viaţa parfum flori tunel
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close