Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu, lovitură dură după gratii. Ce cere DNA

Dan Diaconescu, lovitură dură după gratii. Ce cere DNA

Dan Diaconescu, lovitură dură după gratii. Ce cere DNA
Sursa foto: sursa foto: wowbiz.ro
09 Iul 2016   •   13:43

Procurorii DNA cer deschiderea unui nou dosar pe numele fostului patron de la OTV. Ancheta este una trasă la indigo cu cea care l-a trimis după gratii pentru şantaj. ‎Dan Diaconescu nu este singurul vizat de procurorii anticorupţie, transmite România TV.

Procurorii DNA cer redeschiderea urmăririi penale pentru Dan Diaconescu într-un dosar asemănător cu cel pentru care se afla în spatele gratiilor.

În acest dosar au fost denuntaţi patru jurnalisti de la otv şi directoarea postului de către Ion Petrescu. Iniţial, acest dosar a fost inchis de procurorii DNA, dar acum au revenit cu o solicitare către Tribunalul Bucureşti pentru redeschidere.

Pe data de 17 mai 2016, procurorii DNA au înregistrat o cerere la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită ca Dan Diaconescu să fie, din nou, urmărit penal.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, în martie 2015, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV la data faptelor, Dorel Petru Pârv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", şi Ghezea Mitruş, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicaţiei "Atac la persoană", au fost trimişi în judecată în octombrie 2010.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

"Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri", preciza DNA.
Ion Moţ, sub presiunea acestor ameninţări, i-ar fi dat lui Dorel Pârv suma de 30.000 euro şi 42.000 lei, "scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu".

De asemenea, în cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat de mai multe ori, atât în mod direct, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cât şi indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitruş, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă" difuzată pe acelaşi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cum ar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", potrivit procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu DNA
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close