Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu nu se dezminte! Susţine că are cei 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim

Dan Diaconescu nu se dezminte! Susţine că are cei 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim

Dan Diaconescu nu se dezminte! Susţine că are cei 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Oct 2012   •   21:00

Dan Diaconescu susţine din nou că are 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim, la patru zile după ce OPSPI a anulat licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la combinatul din Râmnicu Vâlcea întrucât patronul OTV nu a putut face dovada că deţine banii pentru plata titlurilor, informează Mediafax.

Diaconescu a susţinut joi seara în faţa presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, că deţine suma de 43 milioane euro în două conturi constituite la sucursalele unor bănci străine, în cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro.
   
La aceste deţineri s-ar mai adăuga un cont constituit în România, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirmă că a zburat mult cu avionul în ultimele două zile, având întâlniri la Londra, Dubai şi Hong Kong.
   
El a precizat că banii au fost obţinuţi atât "din surse directe", cât şi "indirecte, garanţii ori credite bancare (...) sau o altă formulă de atragere a banilor".
   
Diaconescu a susţinut din nou că negocierile pentru preluarea Oltchim puteau fi continuate până în luna februarie a anului viitor.
   
Patronul OTV a cerut demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună.
   
Dan Diaconescu a folosit salonul oficial destinat demnitarilor.
   
Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti Ei au afirmat că, dacă salonul nu este folosit de un demnitar în perioada respectivă, nu există restricţii privind închirierea. Aeroportul mai are trei saloane business.
   
Încercarea de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Oltchim a eşuat luni, întrucât Dan Diaconescu nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri. Privatizarea va fi reluată.
   
Diaconescu este acuzat că a minţit statul român că ar fi avut 200 de milioane de lei pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni de la combinatul din Râmnicu-Vâlcea.

Plângerea a fost făcută de Remus Vulpescu care şi-a şi dat demisia de la Oficiul Participatiilor Statului şi Privatizării în lndustrie.

    

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close