Antena 3 CNN Actualitate Dan Nica acuză măsurile de securitate: La Banca Transilvania banii aşteptau să vină cineva să îi culeagă

Dan Nica acuză măsurile de securitate: La Banca Transilvania banii aşteptau să vină cineva să îi culeagă

Dan Nica acuză măsurile de securitate: La Banca Transilvania banii aşteptau să vină cineva să îi culeagă
Sursa foto: Dan Nica
15 Feb 2009   •   13:58

Dan Nica a cerut poliţiştilor să ia măsuri dure şi să sancţioneze societăţile comerciale care nu îşi iau măsurile de securitate corespunzătoare. În acest context, ministrul a vorbit despre jaful armat de la Cluj Napoca. El nu exclude ipoteza ca cele două persoane care au comis jaful de la Cluj să fi avut un complice în interiorul băncii. Dan Nica amintit faptul că jaful s-a petrecut într-un timp foarte scurt, numai 66 de secunde, timp în care un paznic a fost imobilizat, s-au furat banii şi agresorii au ieşit din sediul băncii.
Ministrul a acuzat în termeni duri reprezentanţii băncii, spunând că practic jaful a fost o invitaţie pentru hoţi, în condiţiile în care măsurile de securitate erau insuficiente, iar banii ?erau asezaţi ca la piaţă, pe tarabă". El a precizat că există un cerc de suspecţi în acest caz şi şi-a exprimat speranţa că infractorii vor fi prinşi în cel mai scurt timp.

În replică, Leontin Toderici, director executiv al Băncii Transilvania, a explicat că sucursala beneficia de un sistem de siguranţă standard, omologat de Ministerul Administraţiei şi Internelor. ?Planul de securitate aplicat de bancă, în toate agenţiile din întreaga ţară, este standard, nediferind cu nimic ca rigurozitate de al oricărei alte bănci din România. Planul de securitate şi supraveghere video este întocmit conform legii 333 şi are avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Conform planului, există şase camere de supraveghere video, care supraveghează 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână, în interiorul băncii şi una în exteriorul băncii, iar, pentru operativitate, am pus toate imaginile la dispoziţia poliţiei?, a spus acesta.
El a adăugat că banii au fost sustraşi din caserie, nu dintr-o zonă aflată la vedere, ci dintr-o zonă cu acces limitat, unde au fost manupulaţi de casieri. Zona este protejată de geam blindat, iar uşa de acces este securizată şi conectată la senzori de efracţie. În completare, Toderici a precizat că nu există indicii care să sugereză că vreun angajat al băncii ar fi fost complice la jaful armat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close