Antena 3 CNN Actualitate Dan Nica, despre PNRR-ul României: ”Adevărul este că a fost trimis înapoi din cauza unor carențe mari”

Dan Nica, despre PNRR-ul României: ”Adevărul este că a fost trimis înapoi din cauza unor carențe mari”

Eurodeputatul PSD Dan Nica a vorbit în cadrul emisiunii be.EU despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Comisia Europeană nu a aprobat încă acest plan din cauza unor ”carențe mari”, spune eurodeputatul.

Dan Nica, despre PNRR-ul României: ”Adevărul este că a fost trimis înapoi din cauza unor carențe mari”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    17 Iul 2021   •   11:43

Dan Nica susține că a avut acces la PNRR-ul tuturor țărilor și că Comisia Europeană consideră planul României ”un motiv de îngrijorare pentru noi toți”:

„Am văzut planurile tuturor țărilor pentru că sunt membru în acel comitet restrâns din partea Parlamentului European, am acces inclusiv la anexe și la rapoartele Comisiei și observațiile pentru fiecare stat membru. Ați spus că planul României nu este aprobat. Asta este formularea politicoasă. Adevărul este că planul României nu a fost aprobat, a fost trimis înapoi pentru a fi refăcut din cauza unor carențe mare. El cu greu poate fi numit un plan. De fapt Comisia folosește o terminologie care sună cam așa ”planul României este un motiv de îngrijorare pentru noi toți”. Pentru că este prost făcut, nu are niciun fel de componente, nu arată care sunt legăturile între diferitele componente și este foarte departe de ce se așteaptă Comisia. Vă dau câteva exemple.

Planul social care pentru noi este cel mai important. Avem foarte mulți oameni care trăiesc cu pensia foarte mică, sunt foarte mulți care trăiesc cu salariul minim pe economie. O treime din salariații României trăiesc cu 280 de euro. Comisia Europeană pune o singură întrebare, de ce nu faceți prin acest plan astfel încât să aveți o creștere a pensiilor și a salariilor minime astfel încât ele să devină sustenabile din punctul de vedere al supraviețuirii. Frans Timmermans spunea că pentru noi toți este important să ne uităm cum va arăta lumea peste 50 de ani, și se referea la schimbările climatice, dar este extrem de important să ne gândim la acei oameni pentru care sfârșitul lunii reprezintă o preocupare. (...) 

Luați măsuri pentru ca acești oameni să poată trăi în România. Ce spun ei, ajutați întreprinderile mici și mijlocii, dați-le bani pentru capital de lucru, finanțați-le partea de acces la credit pentru că România are cele mai mari dobânzi din Europa în acest moment.”

Urmăriți interviul integral cu eurodeputatul PSD Dan Nica, în video: 

 

×
Subiecte în articol: Dan Nica PNRR România
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close