x close

Dan Voiculescu: „Lupta politică sterilă reprezintă o formă de abuz împotriva cetățeanului”

06 Ian 2019   •   10:25
Dan Voiculescu: „Lupta politică sterilă reprezintă o formă de abuz împotriva cetățeanului”

Războiul politic steril este o formă de abuz, avertizează profesorul Dan Voiculescu într-o postare de pe blogul său. 

„Confruntările dintre Președinție și Guvern monopolizează agenda publică și la începutul anului 2019. Se ignoră decizii ale Curții Constituționale, se folosesc factori de influență externă pentru a se plăti polițe pe plan intern, se dărâmă totul fără a se construi nimic.

Privit obiectiv, din perspectiva cetățeanului care speră într-un an mai bun și investește în educația copiilor lui, războiul politic a devenit irelevant. În acest ritm, încrederea în instituții va continua să scadă, la alegerile europarlamentare vom înregistra un nou record de absenteism, iar la cele prezidențiale ne putem aștepta la o surpriză de proporții. Când sistemul nu performează, apar candidați din afara lui.

Metoda succesului politic obținut prin provocarea conflictului cu orice preț este epuizată. Modelul Băsescu a expirat. Lupta politică sterilă, orientată exclusiv spre obținerea de funcții și influența, reprezintă o formă de abuz împotriva cetățeanului. Iar ultimii ani au demonstrat că cetățenii au învățat să lupte cu abuzurile”, a scris Dan Voiculescu pe blog. 

Parteneri
Parteneri
sati