Antena 3 CNN Actualitate Daniel Constantin, măsuri controversate pe bani europeni

Daniel Constantin, măsuri controversate pe bani europeni

Daniel Constantin, măsuri controversate pe bani europeni
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    16 Dec 2015   •   09:26

Fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, este acuzat că a girat posibile fraude de 200 de milioane de euro.

Mai mult decât atât, acesta a profitat de nenorocirea de la Colectiv pentru a trece ilegal şi pe şest o decizie privind depunerea unor dosarelor pentru fonduri europene.

Acuzaţiile vin chiar din partea unui europarlamentar, care susţine că Daniel Constantin a favorizat astfel mai mulţi primari.

Cu o seară înainte de anunţarea demisiei guvernului Ponta, fostul ministru al agriculturii Daniel Constantin, anunţa că prelungeste cu 3 zile termenul limită până la care pot fi depuse dosare pentru accesare a circa 200 de milioane de euro, fonduri europene pentru dezvoltarea satelor românești. Decizia este şi mai controversata având in vedere că nu a fost publicată în monitorul oficial, aşa cum spune legea.

Hotărârea lui Daniel Constantin a provocat indignarea celor care au îndeplinit criteriile şi şi-au depus dosarele la timp şi care riscau să fie eliminaţi în favoarea unor privilegiaţi, scrie evenimentul zilei.

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 prevede că fiecare comună poate să primească un milion de euro pentru refacerea străzilor, pentru apă potabilă sau canalizare.

Contestatarii deciziei lui Daniel Constantin spun că astfel primarilor care nu au afaceri curate cu fondurile europene li s-a dat şansa să aplice din nou. Un astfel de caz, susţine europarlamentarul Daniel Buda este cel al unui primar din Bacău prins în timp ce lua şapagă 10.000 de lei de la reprezentantul unei firme care urma să execute lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere din localiate.

Specialiştii în acceasarea fondurilor europene spun la rândul lor că prin decizia luată, Daniel Constantin şi Ministerul Agriculturii au dat dovadă de lipsa de profesionalism și transparență.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close