Antena 3 CNN Actualitate Deputaţii, despre formularul pentru ajutorul de încălzire: Bătaie de joc întinsă pe 14 pagini!

Deputaţii, despre formularul pentru ajutorul de încălzire: Bătaie de joc întinsă pe 14 pagini!

Românii care vor să beneficieze de ajutor de încălzire pentru această iarnă mai au la dispoziţie doar o zi pentru a-şi depune dosarele la primării. Printre hârtiile cerute de autorităţile locale se numără şi un formular de 14 pagini, în care solicitanţii trebuie să completeze o serie de informatii legate de venit. Chestionaţi despre birocraţia excesivă în acest caz, deputaţii din Parlament au recunoscut problema, dar nu au venit şi cu o soluţie pentru ea.

Deputaţii, despre formularul pentru ajutorul de încălzire: Bătaie de joc întinsă pe 14 pagini!
de Cristi Popovici    |    14 Oct 2021   •   10:15

Nu toţi cei care ar putea beneficia de ajutoarele de încălzire pot trece testul formularului. Documentul de 14 pagini este anevoios, iar anul acesta în foi a mai apărut o căsuţă ce vizează acordarea suplimentului de energie, aşa că aproape nimeni nu îl poate completa de unul singur.

"E o aberatie. Nu mi se pare corect, pentru ca va dati seama, este o birocratie care se prelungeste.", susţine Lilian Scripnic deputat AUR.

"Eu zic ca sunt hartii completate aiurea! 14 pagini la mii de oameni. Sunt greu de bagat in calculator. Trebuie sa vedem cu facem cu guvernul sa comprimam asta la doua pagini", este de părere şi deputatul USR, Marian Lazar.  

Revoltat, şi deputatul PSD Vasile Cîtea spune: "Luati-o pe ţaţa Floarea de la sat, nici nu vede bine, unde se apuca ea sa faca chestionare de felul asta. Sunt făcute ca oamenii să renunţe, sa nu mai ceara de la stat."

"Cine a facut lucrul asta, ori era drogat, ori era beat"

Deputatul PSD Dumitru Cornă spune vehement: Este o bataie de joc la adresa consumatorului vulnerabil! Trebuiau lucruri clare, simple, extrem de bine aplicabile. Asta e o prostie! Credeti-ma, cine a facut lucrul asta, ori era drogat, ori era beat. Oamenii o sa se lipseasca, majoritatea nu vor completa. Sunt facute în bătaie de joc, fix pentru a nu fi puse in apllicare.

Deputatul PNL Pavel Popescu nu pleacă de la ideea că formularul e făcut special ca oamenii să renunţe:

"Chiar am întrebat-o pe doamna ministru a Muncii. Este o declaratie complexa nu doar pentru energie. Este un formular standard pentru mai multe deduceri, care se se depune.", susţine Pavel Popescu.

 

×
Subiecte în articol: ajutor incalzire Camera Deputatilor

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close