Antena 3 CNN Actualitate Despăgubiri de 12.800 euro, obţinute la CEDO de un fost director închis pentru mită

Despăgubiri de 12.800 euro, obţinute la CEDO de un fost director închis pentru mită

Despăgubiri de 12.800 euro, obţinute la CEDO de un fost director închis pentru mită
17 Mar 2010   •   10:48

Condamnat pentru mită, recompensat pentru... deranj. Dan Jiga, fost director în Ministerul Agriculturii, a obţinut despăgubiri la CEDO pentru modul în care a fost tratat la închisoare.

Bărbatul va primi 12.800 de euro de la statul român. Aşa a decis Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Instanţa a admis plângerea lui Jiga, în care fostul director în Ministerul Agriculturii a acuzat încălcarea prezumţiei de nevinovăţie şi condiţiile de detenţie.

Concret, Jiga s-a plâns că a fost dus în faţa instanţei cu cătuşe la mâini şi îmbrăcat în haine de deţinut. În plus, judecătorii de la Strasbourg au fost impresionaţi de faptul că Jiga a fost închis la Penitenciarul Jilava într-o celulă de 14 metri pătraţi, alături de alţi opt deţinuţi.

Fostul şef al Direcţiei economice şi bugetare din Ministerul Agriculturii a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupţie pasivă şi abuz în funcţie. Jiga a fost arestat de procurorii anticorupţie în noiembrie 2002, fiind acuzat că a primit 120.000 de dolari de la doi cetăţeni italieni, pentru a influenţa comisiile de privatizare din minister în privinţa vânzării unei societăţi din Timişoara. Acum va primi încă 12.800 de euro, direct de la buget.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Ministerul Agriculturii CEDO
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close