Antena 3 CNN Actualitate Destin tragic pentru una dintre adolescentele britanice care au fugit în Siria să devină mirese ISIS

Destin tragic pentru una dintre adolescentele britanice care au fugit în Siria să devină mirese ISIS

Destin tragic pentru una dintre adolescentele britanice care au fugit în Siria să devină mirese ISIS
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Aug 2016   •   16:25

Una dintre cele trei adolescente din Marea Britanie, care au plecat în Siria să devină mirese pentru jihadiștii ISIS, a fost ucisă într-un atac aerian în Raqqa, scrie Daily Mail.  

Kadiza Sultana, în vârstă de 17 ani, ar fi murit la începutul acestui an, după ce casa ei din Raqqa a fost lovită de o bombă aruncată dintr-un avion al aviației ruse.

Ce aveau în bagaje elevele britanice care au fugit în Siria pentru a deveni mirese ISIS

Adolescenta ar fi fost extrem de dezamăgită de viața ei alături de ISIS și a cerut familiei să o primească înapoi acasă, vara trecută.

"Ne așteptam la acest lucru (să moară - n.r.), într-un fel. Acum cel puțin știm că este într-un loc mai bun”, a afirmat sora ei Halima Khanom, la un post de televiziune.

Cele trei tinere britanice au fugit din Londra în Siria, via Turcia, în luna februarie a anului 2015, pentru a se alătura grupării teroriste Statul Islamic. Shamima Begum (în vârstă de 15 ani), Kadiza Sultana (16 ani) şi Amira Abase (15 ani) au plecat în Turcia la bordul unui avion care a decolat de pe aeroportul londonez Gatwick.

Foto:Agerpres/EPA

×
Subiecte în articol: statul islamic
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close