Antena 3 CNN Actualitate Detaliul care s-a aflat abia acum despre Dan Diaconescu

Detaliul care s-a aflat abia acum despre Dan Diaconescu

După ieșirea din închisoare, Dan Diaconescu a căutat să aibă o viață normală, mai ales că are interzis să apară la televizor sau în presă. Acesta a fost surprins de papparazzi în timp ce își fixa o întâlnire la un restaurant din zonă.

Detaliul care s-a aflat abia acum despre Dan Diaconescu
de Gabriel Dano    |    03 Feb 2021   •   20:53

Așa a ieșit în evidență un detaliu în aparență banal, dar care arată o anumită latură dobândită, probabil de Dan Diaconescu, după ce a fost eliberat din penitenciar. Telefonul pe care îl folosește zi de zi fostul patron de televiziune nu e unul de tip smartphone.

Nu are cameră și nici ecran tactil, ci este un model care cel mai probabil era în vogă în anii 2000. Și nu, Dan Diaconescu nu a ajuns atât de sărac încât să nu-și poată achiziționa un telefon smart, ci cel mai probabil a căutat special un astfel de dispozitiv pentru a se asigura că nu poate fi interceptat, potrivit wowbiz.ro.

Se știe că telefoanele fabricate în urmă cu 10-12 ani sunt aproape imposibil de interceptat și de localizat. Cele mai multe nu sunt dotate cu un modul GPS, nu au servicii Google, iar în cazul folosirii unei cartele pre-pay, acestea nu pot fi identificate nici după celula GSM.

Potrivit specialiștilor, singurul mod în care un astfel de telefon poate fi identificat în rețea este după IMEI, însă dacă acesta este cumpărat de pe piața ”neagră”, e aproape imposibil de interceptat de la distanță.
În prezent, un astfet de telefin, fabricat în anii 2000 și recondiționat, poate ajunge la 300-350 lei.

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close