Antena 3 CNN Actualitate Diaconescu: Putem să cumpărăm şi CFR Marfă şi CFR Călători. Dispun şi de banii pentru Oltchim

Diaconescu: Putem să cumpărăm şi CFR Marfă şi CFR Călători. Dispun şi de banii pentru Oltchim

Diaconescu: Putem să cumpărăm şi CFR Marfă şi CFR Călători. Dispun şi de banii pentru Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Sep 2012   •   22:27

Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei de privatizare a Oltchim, a declarat vineri că se va asocia cu alţi investitori, va finaliza procesele cu PCC - acţionarul minoritar al combinatului vâlcean -, pentru că dispune de suma de 203 milioane lei pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare cu statul român şi este pregătit şi pentru cumpărarea CFR Marfă şi CFR Călători.

"Vor veni şi parteneri de afaceri alături de noi, procesele dintre acţionarul majoritar şi minoritar vor lua sfârşit. (...) Avem banii necesari. Mă bucur că am rămas cu bani şi pentru CFR Marfă, CFR Călători, Tarom", a declarat Dan Diaconescu, informează Agerpres.

De asemenea, ziaristul a subliniat că are nevoie de ajutor din partea statului român pentru cumpărarea Arpechim.

"Avem nevoie din partea statului să ne ajute să cumpărăm rafinăria de la austrieci şi CET-urile, mina de sare de lângă combinat. Este o rugăminte, nu are legătură cu licitaţia în sine", a explicat Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de acesta a înregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, oferta fiind în valoare de 203.149.054, 08 lei. Oferte pentru pachetul de acţiuni au mai fost depuse de Chimcomplex Borzeşti, care a obţinut 9,26 puncte, şi AISA Invest - 14,77 puncte.




×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close