Antena 3 CNN Actualitate Directorul APDRP, acuzat că împarte banii europeni după interese proprii

Directorul APDRP, acuzat că împarte banii europeni după interese proprii

Directorul APDRP, acuzat că împarte banii europeni după interese proprii
Sursa foto: vadan
06 Iun 2010   •   14:11

Mihai Vădan, şeful Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a fost acuzat de presă că, din poziţia pe care o ocupă, direcţionează banii europeni doar spre primăriile portocalii. Firma pe care a condus-o Vădan până să devină consilier judeţean, face proiecte pentru o parte dintre primăriile care vor fonduri europene, proiecte care trebuie aprobate chiar de Agenţia de Plăţi.

Gavril Mihai Vădan a fost numit la şefia Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit în martie 2009. Agenţia se ocupă de gestionarea fondurilor europene. Vădan este şi secretarul general al organizaţiei PDL din acelaşi judeţ şi, până în anul 2008, a fost administratorul afacerii proprii, aşa cum reiese din declaraţia de avere publicată pe site-ul APDRP.

În ultimul an, presa locală din Dâmboviţa a publicat mai multe articole în care îl acuzau pe Vădan că, împreună cu preşedintele Consiliului Local Dâmboviţa, Florin Popescu, împart fondurile europene doar primăriilor care încheie contracte de consultanţă cu firmele lor.

Firma lui Vădan, MOB-VAD SRL, făcuse proiecte pentru multe primării dâmboviţene care aşteptau să primească aprobarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru a accesa bani europeni. Jurnaliştii locali au dezvăluit că societatea avea doar trei angajaţi, dar rula contracte de peste două milioane de lei. Şi profitul a fost pe măsură. Numai în 2008 compania avea un profit de peste 800.000 de lei.

În urmă cu mai puţin de o lună, Financiarul dezvăluia cum filiera Vădan - Popescu direcţionează banii pentru infrastructură din judeţul Dâmboviţa, spre buzunarele baronilor portocalii.

Asta în timp ce edilii din alte judeţe se plâng că şeful Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală nu le aprobă proiectele cu finanţare europeană.

Activitatea lui Mihai Vădan este verificată şi de Corpul de Control al Ministerul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii spune că Mihai Vădan a cerut mai multe zile libere, pentru a compensa orele suplimentare pe care le-a muncit.

Antena 3


×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close