Antena 3 CNN Actualitate Directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, arestat pentru 29 de zile

Directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, arestat pentru 29 de zile

Directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: centrala-termica.ro
de M.Z.    |    08 Mar 2012   •   20:07

Directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, informează Mediafax.

Faur este acuzat deucidere din culpă, vătămare corporală, distrugere, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu, pentru că ar fi întocmit în fals documente privind starea reţelei din Sighet.

Valer Faur a fost reţinut miercuri de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl acuză de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane), în cazul exploziilor care au avut loc pe 19 februarie, în Sighetu-Marmaţiei.

Procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Sector 5 arestarea preventivă a lui Valer Faur, propunerea fiind admisă joi seara.

Directorul firmei de gaze din Sighetu-Marmaţiei, Valer Faur, a lucrat cu personal necalificat, doar el şi încă un angajat având experienţa şi calificarea necesare, iar lucrările au fost subcontractate altor firme la momentul instalării reţelei de gaz.

Procurorii Parchetului instanţei supreme arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Valer Faur, directorul executiv al SC Berg Sistem Gas, firma care deţine reţeaua de gaz din municipiul Sighetu Marmaţiei, că directorul executiv ar fi folosit personal necalificat la lucrările de la coloana de gaze.

×
Subiecte în articol: explozie arestat ucidere din culpa
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close