Antena 3 CNN Actualitate DNA ar putea fi inclusă în procesul de avizare a persoanelor care ocupă funcţii importante în stat

DNA ar putea fi inclusă în procesul de avizare a persoanelor care ocupă funcţii importante în stat

DNA ar putea fi inclusă în procesul de avizare a persoanelor care ocupă funcţii importante în stat
Sursa foto: Dan Nica
31 Mar 2009   •   18:02

Direcţia Naţională Anticorupţie ar putea fi inclusă între instituţiile implicate în procesul de vetting din România, alături de alte structuri ca SRI sau Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, potrivit unei declaraţii a Ministrului de Interne, Dan Nica. Acesta a spus că la audierile pe care le-a avut la Comisia de Apărare, deputaţii au pus problema necesităţii avizării de către instituţiile statului a păersoanelor care ocupă funcţii în MAI.

Procesul de vetiing implică avizul dat de anumite structuri ale statului pentru persoanele care urmează să ocupe funcţii importante. DNA ar putea fi una dintre aceste instituţii, pentru a se evita pe viitor situaţiile în genul celei create la DGIPI, unde şeful numit de Ministrul Dan Nica era în vizorul DNA şi este acum cercetat în cazul Puiu Popoviciu.

Potrivit lui Nica, procurorii DNA au motivat că nu i-au comunicat despre ancheta împotriva lui Cornel Şerban , la momentul numirii în funcţaia de şef la Doi şi un Sfert, prin faptul că actele premergătoare cercetării penale constituie un secret absolut.

La întâlnire s-a mai discutat despre activitatea structurilor MAI şi eficienţa acestora, despre programul Strada 2009, dar şi despre cum ar trebui reformat serviciul DGIPI.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA Dan Nica MAI
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close