Doi constănţeni au fost acuzaţi de ucidere din culpă după ce au lăsat maşinile aşa

de D.G.    |    29 Noi 2016   •   20:22
Doi constănţeni au fost acuzaţi de ucidere din culpă după ce au lăsat maşinile aşa foto: pixabay.com

Doi șoferi din Constanța au fost condamnați pentru parcare neregulamentară. Aceștia au fost acuzați de ucidere din culpă, după ce din cauza mașinilor parcate neregulamentar, s-a produs un accident un rutier în urma căruia o persoană a decedat, potrivit ziuaconstanta.ro.

Accidentul rutier a avut loc pe data de 7 ianuarie 2010. Pe 25 noiembrie 2016, dosarul a fost închis, prin condamnarea a trei conducători auto, inclusiv cei doi șoferi care și-au parcat neregulamentar mașinile.

Accidentul s-a produs după ce un bărbat aflat la volanul unui automobil marca Renault a pierdut controlul volanului și a lovit două mașini parcate neregulamentar. Două persoane au fost rănite în urma coliziunii, iar una din ele a decedat din cauza rănilor suferite.

La șase ani de la producerea accidentului, Judecătoria Constanța a decis, pe 3 martie 2016, condamnarea șoferului automobilului Renault la 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Decizia instanței a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, care a luat vineri decizia definivită și a menținut pedepsele dictate în primă instanță de Judecătoria Constanța.

Instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.

x close