Antena 3 CNN Actualitate Doi constănţeni au fost acuzaţi de ucidere din culpă după ce au lăsat maşinile aşa

Doi constănţeni au fost acuzaţi de ucidere din culpă după ce au lăsat maşinile aşa

Doi constănţeni au fost acuzaţi de ucidere din culpă după ce au lăsat maşinile aşa
Sursa foto: foto: pixabay.com
29 Noi 2016   •   20:22

Doi șoferi din Constanța au fost condamnați pentru parcare neregulamentară. Aceștia au fost acuzați de ucidere din culpă, după ce din cauza mașinilor parcate neregulamentar, s-a produs un accident un rutier în urma căruia o persoană a decedat, potrivit ziuaconstanta.ro.

Accidentul rutier a avut loc pe data de 7 ianuarie 2010. Pe 25 noiembrie 2016, dosarul a fost închis, prin condamnarea a trei conducători auto, inclusiv cei doi șoferi care și-au parcat neregulamentar mașinile.

Accidentul s-a produs după ce un bărbat aflat la volanul unui automobil marca Renault a pierdut controlul volanului și a lovit două mașini parcate neregulamentar. Două persoane au fost rănite în urma coliziunii, iar una din ele a decedat din cauza rănilor suferite.

La șase ani de la producerea accidentului, Judecătoria Constanța a decis, pe 3 martie 2016, condamnarea șoferului automobilului Renault la 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Decizia instanței a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, care a luat vineri decizia definivită și a menținut pedepsele dictate în primă instanță de Judecătoria Constanța.

Instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.

×
Subiecte în articol: ucidere din culpa
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close