Antena 3 CNN Actualitate Dorin Cocoş, Crăciun după gratii

Dorin Cocoş, Crăciun după gratii

Dorin Cocoş, Crăciun după gratii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Dec 2014   •   20:48

Dorin Cocoş îşi va petrece Crăciunul în spatele gratiilor, după ce magistraţii au respins cererea sa de preschimbare a măsurii arestului preventiv.

Pe 29 decembrie Cocoş va mai face o încercare şi contestă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie măsura prelungirii arestului preventiv.

Fostul soţ al Elenei Udrea este arestat din 29 octombrie pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul licenţelor Microsoft.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost arestaţi la 29 octombrie, în dosarul licenţelor Microsoft, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

×
Subiecte în articol: Dorin Cocos dosar microsoft
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close