Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Val de sinucideri în rândul tinerilor aflaţi în plasament

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Val de sinucideri în rândul tinerilor aflaţi în plasament

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Val de sinucideri în rândul tinerilor aflaţi în plasament
de S.T.    |    14 Dec 2015   •   08:42
Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului a cerut Parchetului General deschiderea unui dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, în cazul celor doi tineri, care şi-au luat viaţa în centrul de plasament din Craiova.

Echipa emisiunii "În Premieră" a obţinut în exclusivitate raportul Agenţiei, care arată că moartea adolescenţilor ar fi putut fi împiedicată dacă psihologii centrului ar fi luat măsuri.

Timp de 11 ani, Cristina a fost crescută de Aneta Toma. Apoi, brusc, a fost smulsă din mediul în care crescuse şi transferată într-un apartament de tip familial. Mai mult, cei care au luat-o în grijă încercau s-o convingă că asistentul maternal, femeia căreia Cristina ajunsese să-i spună "mamă", nu o mai vrea.

La câteva zile după moartea Cristinei, Nicu - prieten foarte bun al fetei - şi-a pus şi el capăt zilelor. Nici de această dată, specialiştii nu au făcut nimic pentru a-l împiedica pe tânăr să-şi ia viaţa.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului a solicitat Consiliului Judeţean Craiova demararea urgentă a unei anchete administrative la centrul de tip familial unde trăiau Cristina şi Nicu.

În plus, a fost sesizat şi Parchetul General, care trebuie să se pronunţe dacă sinuciderea celor doi tineri este efectul neglijenţei personalului de acolo.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close