Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. Val de sinucideri în rândul tinerilor aflaţi în plasament

de S.T.    |    14 Dec 2015   •   08:42
Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului a cerut Parchetului General deschiderea unui dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, în cazul celor doi tineri, care şi-au luat viaţa în centrul de plasament din Craiova.

Echipa emisiunii "În Premieră" a obţinut în exclusivitate raportul Agenţiei, care arată că moartea adolescenţilor ar fi putut fi împiedicată dacă psihologii centrului ar fi luat măsuri.

Timp de 11 ani, Cristina a fost crescută de Aneta Toma. Apoi, brusc, a fost smulsă din mediul în care crescuse şi transferată într-un apartament de tip familial. Mai mult, cei care au luat-o în grijă încercau s-o convingă că asistentul maternal, femeia căreia Cristina ajunsese să-i spună "mamă", nu o mai vrea.

La câteva zile după moartea Cristinei, Nicu - prieten foarte bun al fetei - şi-a pus şi el capăt zilelor. Nici de această dată, specialiştii nu au făcut nimic pentru a-l împiedica pe tânăr să-şi ia viaţa.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Copilului a solicitat Consiliului Judeţean Craiova demararea urgentă a unei anchete administrative la centrul de tip familial unde trăiau Cristina şi Nicu.

În plus, a fost sesizat şi Parchetul General, care trebuie să se pronunţe dacă sinuciderea celor doi tineri este efectul neglijenţei personalului de acolo.

Parteneri
x close