Antena 3 CNN Actualitate Dosarele revoluţiei şi mineriadelor ar putea fi redeschise

Dosarele revoluţiei şi mineriadelor ar putea fi redeschise

Dosarele revoluţiei şi mineriadelor ar putea fi redeschise
Sursa foto: Foto: martiri.ro
29 Feb 2012   •   16:41

Dosarele revoluţiei şi mineriadelor din 1990 ar putea fi redeschise dacă preşedintele Traian Băsescu promulgă legea prin care crimele regimului comunist şi cele din decembrie 1989 devin imprescriptibile. Cele două dosare au termen de prescripţie chiar anul acesta. Proiectul de modificare a Codului Penal, votat pe repede înainte de parlamentarii puterii, se referă şi la infracţiunile de omor pentru care vinovaţii vor putea fi traşi la răspundere oricând.

Zeci de foşti ofiţeri de armată şi foşti angajaţi în serviciile speciale ar putea fi cercetaţi pentru crimele din Decembrie 1989. Asta dacă dosarul Revoluţiei care ajungea anul acesta la termenul de prescriere va fi redeschis.

Totul a pornit de la o decizie a CEDO de anul trecut prin care genocidul devine imprescriptibil. Fostul general de Armată, Ioan Panaitescu, nu este însă de acord cu modul în care politicienii români au interpretat decizia Curţii de la Strasbourg.

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu exclude posibilitatea redeschiderii dosarelor din 1989.

Proiectul de lege prin care crimele regimului comunist şi cele din decembrie 1989 devin imprescriptibile a trecut de Camera Deputaţilor şi va merge la promulgare la şeful statului.






×
Subiecte în articol: revolutie Ion Iliescu revolutie 1989
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close