Antena 3 CNN Actualitate Ducu Bertzi susţine că nu a făcut poliţie politică

Ducu Bertzi susţine că nu a făcut poliţie politică

Ducu Bertzi susţine că nu a făcut poliţie politică
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mar 2011   •   14:11

Ducu Bertzi consideră că decizia CNSAS este nedreaptă şi spune că el nu a făcut rău nimănui. "(Decizia - n.r.) este nedreaptă, iar materialul pe care mi l-au remis împreună cu decizia contrazice decizia. De altfel, materialul a fost finalizat în septembrie 2010 şi a trebuit să treacă cinci luni şi jumătate ca să scoată decizia de colaborare", a declarat Ducu Bertzi, potrivit Mediafax.

Cântăreţul s-a arătat surprins de decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), care a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi în cazul lui Bertzi.

Întrebat dacă şi-a pus locuinaţ la dispoziţia Securităţii, Bertzi a spus că a fost "forţat de împrejurări" şi "nu de bună voie" a făcut acest lucru.
   
"Eram angajat la IMUAB - fabrica de componente nucleare. Conform regulamentului intern, nu aveam voie să am relaţii cu străinii. În cazul unei întâlniri cu o persoană străină, trebuia informat securistul care se ocupa de fabrică. Eu aveam prieteni străini, mergeam la ei în casă de ani buni. Nu aveam de ascuns treaba asta, dar nici nu am informat pe nimeni oficial. În 1988, m-au strâns cu uşa.

Puteam fi acuzat de spionaj sau manifestam o atitudine . Am ales a doua variantă care s-a concretizat cu apelarea din când în când la garsoniera mea. În aprilie '89, mi s-a cerut o notă despre unul din diplomaţii străini. Am scris-o şi dacă o veţi citi veţi vedea că nu am scris absolut nimic rău despre aceea persoană. A fost singura notă pe care am scris-o, după care nu am mai fost căutat. Le-am spus prietenilor mei şi, de altfel, am rămas prieteni până azi", a explicat Ducu Bertzi.

CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cântăreţului Ducu Bertzi, care şi-ar fi pus locuinţa la dispoziţia Securităţii, conform unor surse din instituţie. Primul termen în procesul dintre CNSAS şi Ducu Bertzi este pe 6 septembrie.

×
Subiecte în articol: politie politica CNSAS locuinta
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close