Antena 3 CNN Actualitate Ediţia de Weekend: Moştenirea lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis

Ediţia de Weekend: Moştenirea lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis

Ediţia de Weekend: Moştenirea lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto:Agerpres
22 Noi 2014   •   17:50

Cătălina Porumbel a prezentat, sâmbătă, la "Ediţia de weekend" de la Antena 3, moştenirea lui Traian Băsescu, în câteva puncte, după zece ani de mandat la Palatul Cotroceni.

Moştenirea lui Traian Băsescu, în zece puncte:

1. Societatea divizată.

2. Imunitatea absolută pentru preşedintele României.

3. Constituţia, "jucăria" preşedintelui

4. Mandatul interceptărilor. Analiza rapoartelor SRI din perioada 2007 - 2012 relevă că mandatele de interceptare puse în aplicare de SRI s-au triplat în şase ani, de la puţin peste 10.000 de acte autorizate în 2007 la peste 36.000 în 2012, iar în medie de 10% din mandate a beneficiat direct Serviciul Român de Informaţii.

5. Din bugetele SRI, STS, SPP şi SIE rezultă aproape 15 mii de agenţi. Asta înseamnă un agent secret la fiecare 1250 de români. SRI a ajuns să aibă de patru ori mai mulţi angajaţi decât are serviciul intern de informaţii al Germaniei.

6. Raport UE: România, cea mai corupta ţară europeană, cu oamenii cei mai săraci şi needucaţi.

7. A doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Rata de sărăcie este de 41,7 la sută. Înintea României este Bulgaria, cu o rată de 49,3 la sută.

8. Datoria externă a României a crescut în ultimii 10 ani cu 80 de miliarde de euro, de la 21 la 101 miliarde euro.

9. Aproape 40% dintre elevii români au dificultăţi să citească şi să înţeleagă un text, potrivit studiului PISA 2012. În ultimii şase ani, 15.000 de doctori au părăsit România

10. Potrivit datelor Organizaţiei Europene pentru Cooperare şi Dezvoltare, românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă dintre toţi locuitorii Uniunii Europene. Românii trăiesc, în medie, 72,7 ani, cu aproape 5 ani mai puţin decât restul cetăţenilor UE. În mandatul lui Traian Băsescu, România a fost condamnată la CEDO pentru că a încălcat dreptul la viaţă.

"Dacă vrei să distrugi nu numai o ţară, ci o naţiune, în primul rând loveşti în sănătate şi în educaţie. Ori asta s-a întâmplat în România", a spus avocatul Lucian Bolcaş, invitat în emisiune.

×
Subiecte în articol: editie de weekend Catalina Porumbel
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close