Antena 3 CNN Actualitate Educație ANTENA3.RO LIVE. Despre modă și refolosirea hainelor, cu Laura Lazăr

ANTENA3.RO LIVE. Despre modă și refolosirea hainelor, cu Laura Lazăr

ANTENA3.RO LIVE. Despre modă și refolosirea hainelor, cu Laura Lazăr
02 Oct 2019   •   13:25

Laura Lazar, designerul care face cele mai frumoase rochii din Romania ne prezinta cum ne putem accesoriza si stiliza tinutele in mod diferit.

Cum putem purta o rochie in mai multe feluri

''Daca in anii in 2000 mai cumparam mai putin, acum cumparam si cu 60% mai mult. Eu fac haine si este important sa stilizam. Poti sa porti o rochie cu bijuterii sau alte incaltari. Rochia este o investitie proasta daca nu stii sa o porti. La noi tendinele vin mai greu. Poate in cinci ani ne vom schimba si noi. Noi femeile dorim sa fim admirate. Noi nu am avut si acum vrem sa aratam ca avem.

Este foarte important sa ne gasim stilul, sa iti cunosti corpul, sa stii care este imaginea pe care iti doresti sa o aiba ceilalti despre tine. Conteaza mult sa stii ce te reprezinta. Mie imi place mult sa vad o femeie intr-un costum masculin. Eu am incaltaminte sport, dar nu ma reprezinta. Ma bucur ca acum se poarta iar ciocatele. O femeie este frumos sa fie feminina. Noi ne plangem ca trebuie sa ne machiem. Dar noi suntem de fapt norocoase, barbatii nu isi pot acoperi cearcanele.

Cum sa nu devenim victimele modei

Este important sa nu fim victime ale modei. Trebuie sa ne stim ce ne avantajeaza. Acum se poarta foarte mult incaltamintea bijuterie, dar nu va dura foarte mult. Orice tip de rochie o putem purta in foarte multe variante. Este important sa stii sa porti rochia. Bijuteriile si incaltamintea pot stilza rochia in fel si chip. Trebuie sa stii sa te joci.

Este important sa iti faci curat in garderoba. Suntem femei. Sa ne cumparam ceva nou ne da o stare de bine. Eu am foarte multe tricouri, dar eu am o scuza, pentru ca eu le fac. Le folosesc pana se strica. In Romania au aparut acum locuri unde poti dona hainele pe care nu le mai imbraci, sau chiar sa le revinzi.

Oamenii vor incepe sa aprecieze mai mult designerii romani

Multi romani vor incepe sa se indrepte spre designul romanesc, pentru ca multi nu vor sa se imbrace cu aceeasi rochie ca si alte persoane. Este important cum purtam tinuta si trebuie sa avem atitudine. Am colegi extrem de talentati si muncitori. Trebuie sa profitam. Este nevoie de umanitate. Sper sa treaca moda asta a fast fashion-ului.

Eu incerc sa creez pentru noi toate si incerc sa ma gandesc ce avantajeaza. Imi doresc ca atunci care pleaca de la mine sa fie multumit. Te umpli de bucurie cand afli ca o rochie rezista si dupa patru ani. Totul tine de inspiratie. Eram o pustoaica de 23 de ani cand am inceput, insa in timp am devenit mult mai feminina.

Trebuie sa ne imbracam cum simtim, nu in functie de varsta

Femeile de 40 de ani sunt mai constiente de ce sunt si ce isi doresc, dar au si anumite complexe. Consider ca este important sa te imbraci asa cum te simti. Melania Trump se imbraca impecabil. Nu cred ca are importanta varsta si este important cum te simti. Nu inseamna ca daca ai 40 de ani si ai un copil acasa trebuie sa iti pui basma in cap. Conteaza si domeniul in care activezi, insa daca nu deranjezi nu trebuie sa fim criticati.

Acum doi ani am fost la un evenimnt mare despre industria online, unde am aflat ca sunt vedete care isi comanda de la un magazin si au promovat brandul respectiv, fara sa astepte nimic in schimb. Pur si simplu au vrut sa sustina business-ul respectiv.

Cum putem accesoriza diferit o tinuta

Mi-am propus timp de sapte zile sa imbrac aceeasi rochie, dar diferit, asta ca sa mai castig si timp. Steve Jobs avea acelasi tip de helanca. Oamenii care au lucruri importante nu se vor pierde in detaliile modei.

Este important sa nu cumperi compulsiv. Daca ai cumparat si nu ai purtat, da mai departe. Daca ai o rochie lunga, o poti face scurta. Daca ai un tricou alb, il poti accesoriza si sa cosi ceva pe el.

Anul acesta, la toate petrecerile garden party am vazut multe femei imbracate potrivit, cu incaltari potrivite. Este important sa porti codul de pe invitatie.

Less is more! Simplitatea este greu de dobandit

Cel mai greu este sa dobandesti simplitatea. Make-up-ul natural este greu de realizat, la fel si o tinuta care aparent este simpla, dar de fapt este spectaculoasa.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Subiecte în articol: Maria Coman antena3.ro antena3.ro LIVE
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close