Antena 3 CNN Actualitate Educație Campania 10 biblioteci de nota 10 aduce bucurie pe chipul elevilor

Campania 10 biblioteci de nota 10 aduce bucurie pe chipul elevilor

O școală nouă și modernă a avut nevoie de ajutor pentru a susține nevoia copiilor de a citi. Încă la început de drum, pe lângă tehnologia de care dispun, fără o bibliotecă, materialele necesare învățării ar fi fost insuficiente. Cum au văzut cutiile, micuții au sărit să descopere ce povesti se ascund în spatele coperților.

de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   10:52

Chiar lângă Bucureşti, în satul Dudu, găsim o unitate de învăţământ ca afară. Școala Gimnazială "Petru Rareș" și-a deschis porțile, pentru prima dată, anul trecut, în septembrie. 1250 de elevi dau în fiecare dimineață viață celor 43 de clase renovate și tehnologizate pentru generația modernă.

"Ne-a fost greu, dar am alături o echipă minunată, care şi-a asumat odată cu mine toate riscurile şi toate greutăţile. Avem nivel preşcolar, avem 11 grupe cu 200 de copii, la nivel primar avem 24 de clase cu 600 de copii, iar la nivel gimnazial avem clase V-VII cu restul până la 1250 de copii. Ne-am propus dezvoltarea claselor a V-a, în sensul ca o clasă de a V-a să fie intensiv engleză, una cu profil sportiv, iar una să funcţioneze pe profilul arte", a declarat Veronica Apostol, directorul Şcolii Gimnaziale "Petru Rareș".

Bucurie și recunoștință, asta simt cadrele didactice. Începând de anul următor vor putea face și o clasă cu predare în limba engleză. Biblioteca pe care și-au dorit-o este acum un vis împlinit.

Elevii pasionați de lectură s-au bucurat de cartile primite în cadrul campaniei naționale "10 Biblioteci de nota 10", organizată de Fundația Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României.

Pentru a le susține bucuria pentru lectură, studenții de la SNSPA, alături de profesorul coordonator, le-au donat copiilor aproape 2000 de cărți. Acum, biblioteca acoperă toate materiile școlare.

"Nu doar că le place să citească, dar le place şi să scrie. Această serie este scrisă de studenţii mei în decursul timpului", a precizat Silvia Osman, profesor SNSPA.

Școala din satul Dudu este una dintre cele 10 instituții de învățământ câștigătoare a camaniei "10 Biblioteci de nota 10" organizată de Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close