Antena 3 CNN Actualitate Educație Campania Fundației Dan Voiculescu, o șansă ca școlile din România să aibă biblioteci de nota 10

Campania Fundației Dan Voiculescu, o șansă ca școlile din România să aibă biblioteci de nota 10

Începe marea transformare a bibliotecilor din țara noastră, datorită proiectului lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României "10 Biblioteci de Nota 10".

Campania Fundației Dan Voiculescu, o șansă ca școlile din România să aibă biblioteci de nota 10
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   09:23

Zece biblioteci din România vor fi dotate cu spaţii de lectură moderne, prin campania lansată de Fundația Dan Voculescu.

Peste 300 de elevi învaţă la Scoala Gimnaziala Mexic din Bucureşti. Cei mai mulţi dintre ei provin din familii cu situații economice precare.

Sunt dornici să înveţe şi, mai ales, să se dezvolte prin lectură. În prezent,  biblioteca din şcoală nu funcţionează, aflându-se în renovare, la fel ca întreaga clădire.

"Mi-ar plăcea să avem mai mult spațiu, cărți noi și un loc unde să stăm să citim", a spus un elev.

Citește și: Crezi că poți rezolva un test PISA de nivel uşor la Matematică? Mai mult de jumătate dintre elevii români nu au reușit

Şcoala a fost înscrisă acum în proiectul lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României "10 Biblioteci de Nota 10", care le oferă o şansă la o bibliotecă modernă, adaptată nevoilor pe care le au în prezent.

"Ne-am înscris în campanie. Este un proiect deosebit, care este în folosul școlilor", a spus Iulian Fota, directorul unității de învățământ.

Câştigătorii campaniei "10 Biblioteci de Nota 10", desfăşurată la nivel naţional, nu vor primi doar mobilier și obiecte decorative moderne, ci și cărți noi și utile, care vor completa noile rafturi.

Orice instituţie de învăţământ din România se poate înscrie în programul "10 Biblioteci de Nota 10", până pe 20 ianuarie.

Pentru înscriere se accesează site-ul fundatiadanvoiculescu.ro, unde se completează formularul de înscriere şi se ataşează proiectul pentru înscrierea în campania Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close