Antena 3 CNN Actualitate Educație Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București, unul dintre câștigătorii concursului "10 Biblioteci de nota 10"

Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București, unul dintre câștigătorii concursului "10 Biblioteci de nota 10"

Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București se numără printre câștigătorii concursului național "10 Biblioteci de nota 10", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Concursul a reunit la start sute de unități școlare din întreaga țară.

Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București, unul dintre câștigătorii concursului "10 Biblioteci de nota 10"
Sursa foto: Facebook/ CNITV Oficial
de Mia Lungu    |    01 Feb 2024   •   15:33

"Prestigiul acestei școli, reflectat în mediile absolvenților de gimnaziu și liceu, alături de premiile și medaliile care atestă performanțele acestora la concursuri, competiții sau olimpiade naționale și internaționale, nu ar fi posibile fără baza materială de care dispunem acum", au spus reprezentanții liceului, în aplicația trimisă către FDVDR.

Alături de aceștia, lista câștigătorilor a fost completată de: 

  • Școala Gimnazială 125, București;
  • Școala Gimnazială „Mircea Nedelciu”, Fundulea, județul Călărași;
  • Școala Gimnazială Lucieni, Lucieni, județul Dâmbovița;
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu”, București;
  • Școala Gimnazială „Ben Corlaciu”, Groșii Țibleșului, Maramureș;
  • Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Cluj-Napoca;
  • Școala Gimnazială „Petru Rareș”, Chiajna, județul Ilfov;
  • Colegiul Național ,,Vasile Lovinescu”, Fălticeni, județul Suceava;
  • Școala Gimnazială „Tudor Arghezi”, București.

Concursul "10 Biblioteci de nota 10" constă în dotarea a 10 biblioteci școlare cu fond de carte și mobilier modern. 

"Prin această inițiativă, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își propune să sprijine eforturile lor și să contribuie la îmbogățirea experienței de lectură pentru toți cei implicați, având în vedere că majoritatea bibliotecilor școlare din țara noastră sunt într-o stare nesatisfăcătoare, multe dintre ele lipsind cu desăvârșire.

Dacă în anul 1989 existau 20.773 de biblioteci, la sfârșitul anului 2012 numărul acestora a scăzut la jumătate (10.386), iar anul trecut numărul a ajuns la doar 8.372.

Cele 10 biblioteci câștigătoare se vor transforma în centre vii de cunoaștere și cultură în comunitățile lor. Concursul „10 Biblioteci de nota 10”, lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a fost susținut de partenerii „Fischer English Hub”, „Idea Papel”, Editura „Creator” și Editura „For You” , dar și de persoane fizice care au donat pe parcursul campaniei cărți pentru elevii claselor I-XII", transmite FDVDR.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close