Antena 3 CNN Actualitate Educație Conferinţa Webdidactica | Efectul Inteligenţei Artificiale asupra elevilor

Conferinţa Webdidactica | Efectul Inteligenţei Artificiale asupra elevilor

Profesori, scriitori şi informaticieni, specialişti în domeniu, au discutat despre oportunităţile AI-ului pentru elevi, dar şi despre cum putem controla fenomenul, în cadrul conferinței WEBDIDACTICA, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Georgiana Adam    |    31 Aug 2023   •   09:04

Inteligenţa artificială se dezvoltă tot mai rapid şi devine, din ce în ce mai des, subiect de dezbatere. Mulţi se întreabă dacă vom pierde locuri de muncă, dacă vom putea controla fenomenul Inteligenţei artificiale, dar mai ales ce impact poate avea asupra copiilor.

Tot mai prezentă în viaţa noastră, inteligenţa artificială poate juca un rol major în stimularea sau inhibarea potențialului creativ al copiilor noștri.

Asemenea părinţilor, şi şcolile vor fi nevoite să se pregătească pentru utilizarea adecvată a inteligenței artificiale și să implementeze reguli și ghiduri clare pentru utilizarea acesteia în procesul de învățare.

Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, însă este prezentă în viaţa noastră mai mult decât ne-am imagina.

Discuţiile specialiştilor au avut loc în cadrul ediţiei cu numărul 6 al programului WEBDIDACTICA, un proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close