Antena 3 CNN Actualitate Educație Copiii nu sunt în stare să vorbească pentru că părinţii sunt prea ocupaţi cu smartphone-urile

Copiii nu sunt în stare să vorbească pentru că părinţii sunt prea ocupaţi cu smartphone-urile

Copiii nu sunt în stare să vorbească pentru că părinţii sunt prea ocupaţi cu smartphone-urile
05 Aug 2015   •   16:35

Un politician din Marea Britanie atrage atenţia asupra faptului că mulţi copii din generaţia actuală nu sunt în stare să vorbească bine atunci când ajung la şcoală, pentru că părinţii sunt prea ocupaţi să se uite în telefoane şi uită să poarte dialoguri cu ei. 

Laburistul Tristram Hunt a avertizat că dependenţa de smartphone-uri înseamnă că adulţii sunt mai interesaţi să actualizeze profilele de Instagram sau Twitter, să îşi verifice emailurile sau să facă cumpărături pe Internet decât să îşi înveţe copii cântece şi poezii care să le dezvolte limbajul şi abilitatea de a vorbi.

El a mai comparat riscurile cu acelea ale fumatului în maşină în prezenţa copiilor şi a spus că părinţii trebuie să fie mai responsabili cu educaţia familiei.

Creşterea numărului de smartphone-uri a dus şi la creşterea numărului de accidente la locul de joacă, unde părinţii nu îşi mai supraveghează copiii cu destulă atenţie, mai scrie Dailymail.

×
Subiecte în articol: educatie copii smartphone
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close