Antena 3 CNN Actualitate Educație Dezbaterea momentului. Inteligența artificială trebuie să facă parte din educația copiilor noștri?

Dezbaterea momentului. Inteligența artificială trebuie să facă parte din educația copiilor noștri?

Inteligența artificală poate fi folosită ca instrument educativ benefic, nu doar ca pe o modalitate de a păcăli profesorii la examene și în referate. Nu trebuie să ne ferim copii de noile tehnologii pentru că acestea pot fi integrate cu succes în procesul educaţional.

Dezbaterea momentului. Inteligența artificială trebuie să facă parte din educația copiilor noștri?
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2024   •   11:31

Acestea sunt doar câteva dintre temele de dezbatere din cadrul primei conferințe Webdidactica din acest an, intitulată “Integrarea tehnologiei în lecțiile din Școala Viitorului”, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, joi, 8 februarie, ora 18:00.

Conferința se va desfășura online și face parte din campania „Școala Viitorului. În urma acestei campanii, o clasă din școlile și liceele din România va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație.

La conferință vor participa ca speakeri Ionuț Budișteanu, fost bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la vârsta de 15 ani, acum informatician și inventator român recunoscut pe plan international, Alin Chiriac, Fondator ADFABER , care va pune în discuție exemple concrete de utilizare a tehnologiei în procesul educational, realizatorul emisiunii TV 24IT, Laurențiu Matache, va expune provocările și amenințările ChatGPT-ului în școli, expertul în tehnologie pentru educație, Dănuț Eremenco dar și expertul în educația de excelență, psihologul, Gabriela Maalouf.

Seria de conferințe WEBDIDACTICA, un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, reprezintă o platformă interactivă care aduce împreună experți, cercetători și pasionați de tehnologie, oferind participanților oportunitatea de a dezbate, învăța și inspira.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close