Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educației: ”Vom solicita președintelui începerea urmăririi penale”

Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educației: ”Vom solicita președintelui începerea urmăririi penale”

Două asociaţii de elevi din România depun o plângere penală pe numele ministrului Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu. Elevii sunt nemulţumiţi că nu a fost respectată ordonanţa referitoare la decontarea transportului elevilor.

Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educației: ”Vom solicita președintelui începerea urmăririi penale”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Iul 2021   •   08:37

”Marți, 20 iulie, Asociațiile de Elevi vor depune o sesizare penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile.

Ca răspuns, vom depune plângerea la parchetul de pe lângă ÎCCJ la ora 10:00, dar și la ora 11:00 la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă la momentul depunerii”, a transmis Biroul de Presă al Asociației Elevilor din București și Ilfov.

”Vom solicita președintelui să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației”

”Astăzi vom fi prezenți atât la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, cât și la Administrația Prezidențială și vom solicita președintelui României să înceapă urmărirea penală a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare.

Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o”, a declarat la Antena 3 Ariana Dudună, președinte Asociaţiei Elevilor Constanţa.

”Drepturile elevilor nu sunt un joc al autorităților”

”În primul rând, drepturile elevilor nu sunt un joc al autorităților, ci sunt lucruri necesare. Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale societății și autoritățile trebuie să dea dovadă de responsabilitate în asigurarea ei și în respectarea legii.

Considerăm că dezinteresul de care autoritățile, referindu-ne la ministrul Educației, au dat dovadă până acum trebuie să fie stopată, pentru a asigura cu adevărat un acces la educație al elevilor”, a mai spus Ariana Dudună.

×
Parteneri
Accuweather: Data la care revin ninsorile în România
x close