Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevi români, locul 8 în lume la Campionatului Mondial de Dezbateri

Elevi români, locul 8 în lume la Campionatului Mondial de Dezbateri

Performanță istorică a României la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi: Locul 8 în lume. Mai mult, echipa națională a României a fost declarată "Cea mai bună echipă EFL " din concurs.

Elevi români, locul 8 în lume la Campionatului Mondial de Dezbateri
Sursa foto:
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2021   •   20:15

Competiția a fost acerbă la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi din acest an, iar România a fost singura țară din Europa prezentă în sferturile competiţiei.

Performanţele elevilor români sunt remarcabile: locul 8 la nivel mondial, pe locul 1 între echipele ce vorbesc engleza că limbă străină, locul 1 dintre echipele europene dar și un elev în top 10 al vorbitorilor de engleză că limbă străină.

Şase elevi de la licee de prestigiu din Capitală s-au întrecut în dezbateri pe teme de actualitate cu echipe puternice, formate din vorbitori nativi de limba engleză, precum echipa Angliei sau Irlandei, care au părăsit turneul în fazele anterioare.

Printre temele dezbătute se numără: posibilitatea ca serialele cu polițiști să facă mai mult rău decât bine, interzicerea producerii și a consumului de carne, comercializarea spațiului cosmic dar si capitalismul "curcubeu".

România este reprezentată la Campionatului Mondial de Dezbateri pentru Elevi încă din 2006.

Elevii au fost invitați în emisiunea "În Fața Națiunii" de la Antena 3, unde au vorbit cu Sabina Iosub despre această performanță.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close