Antena 3 CNN Actualitate Educație Klaus Iohannis, mesaj pentru studenţi: Educaţia financiară, mai importantă ca niciodată

Klaus Iohannis, mesaj pentru studenţi: Educaţia financiară, mai importantă ca niciodată

Klaus Iohannis, mesaj pentru studenţi: Educaţia financiară, mai importantă ca niciodată
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de S.T.    |    12 Mai 2018   •   14:43

Preşedintelui Klaus Iohannis a subliniat sâmbătă, în mesajul transmis cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România, importanţa educaţiei financiare şi a celei antreprenoriale, informează Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

„Mă bucur să observ că temele abordate în cadrul Congresului sunt legate de integrarea studenţilor pe piaţa muncii şi în societate în ansamblul său, remarcând aici componenta de educaţie financiară. În condiţiile în care recent ne-am revenit dintr-o criză economică globală cauzată de lipsa de responsabilitate în utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar şi în contextul în care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale în spaţiul public, această educaţie este mai importantă ca niciodată. În modernizarea economică a României, educaţia antreprenorială este la rândul ei o dimensiune necesară. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunităţilor de finanţare poate fi dificilă. Pregătirea tinerilor cu abilităţile şi competenţele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piaţă ar putea multiplica numărul de idei bune de afaceri care se materializează în economie”, se arată în mesajul preşedintelui, prezentat de consilierul de stat Ligia Deca.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close