Antena 3 Actualitate Educație Ministrul Educaţiei: "Îmi este teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară"

Ministrul Educaţiei: "Îmi este teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară"

de Georgiana Adam    |    11 Ian 2022   •   21:55
Ministrul Educaţiei: "Îmi este teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se teme de momentul în care va afla cifrele privind rata abandonului şcolar.

"Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem.

Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală (...) înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 Tv.

Sorin Cîmpeanu, rugăminte și recomandare pentru părinți să-și testeze copiii pe banii lor
 
El a susţinut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al şaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susţinerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilităţi.

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei Sorin Cîmpeanu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close