Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sorin Cîmpeanu, rugăminte și recomandare pentru părinți să-și testeze copiii pe banii lor

Sorin Cîmpeanu, rugăminte și recomandare pentru părinți să-și testeze copiii pe banii lor

„Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli”, spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei care face un apel de responsabilitate către părinți.

Sorin Cîmpeanu, rugăminte și recomandare pentru părinți să-și testeze copiii pe banii lor
Sursa foto: Facebook/Guvernul României
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2022   •   17:50

Potrivit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută rata de pozitivare a testelor a fost mult mai mare față de cea din luna decembrie.

Acest lucru s-a datorat faptului că „responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată” și nu a declanșării valului 5 al pandemiei, aşa cum anunță autoritățile sanitare.

Dintr-un milion și jumătate de teste, pentru că atât au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni.

Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată, nu atât cât trebuie, dar este mai bine, de aproape 10 ori mai bine din perspectiva numărului de teste care sunt confirmate de teste PCR”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

În acest context, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face un apel la părinți ca să testeze copii, înainte de a merge la școală.

Da, orice părinte are posibilitatea să facă acest test, sigur că face un lucru bun pentru sănătatea propriului copil și pentru sănătatea comunității școlare în care învață acel copil.

Cerându-mi scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația, astfel încât să existe teste în școli.

Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli", a mai spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. 

×
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close