Antena 3 CNN Actualitate Educație Nordic Elite School, noua şcoală din Bucureşti pe model nordic

Nordic Elite School, noua şcoală din Bucureşti pe model nordic

Noi concepte de învăţare, pe modelul ţărilor nordice, pătrund şi în educaţia din România. Nordic Elite School, o nouă şcoală din Bucureşti, propune elevilor de la clasa zero până la clasa a opta metode noi de acumulare a informaţiei: de la cluburi de pictură ori teatru până la table interactive.

Nordic Elite School, noua şcoală din Bucureşti pe model nordic
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   08:33

La botezul şcolii au fost prezenţi şi doi roboţi care au întâmpinat elevii şi părinţii. Fondatorii proiectului spun că este o idee îndelung gândită şi studiată. Acum, deschid porţile unei şcoli care îşi propune un sistem nou de predare.

"Se urmăreşte explorarea şi exploatarea acelui nestemat din spiritul şi sufletul fiecărui copil. Sigur că vorbim de clase cu un număr mic de elevi, maximum 20, tocmai pentru ca învăţătorul/profesorul să se poată apleca asupra fiecărui elev în parte, să-i cultive talentele, înclinaţiile şi să îl ajute în devenirea sa intelectuală", a declarat Corina Dumitrescu, fondator Nordic Elite School.

Ficarui elev i se va face un profil personal, în funcţie de talente şi aptitudini. În acest sens au fost create cluburi de cultivare a talentelor.

"Balet, canto, sport, arte, robotică, programare, dezvoltare personală. De asemenea, învăţarea prin descoperire este un concept pe care noi dorim să îl promovăm", a precizat Roxana Maria Gavrilă, directorul Nordic Elite School.

×
Subiecte în articol: Nordic Elite School
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close