Antena 3 Actualitate Educație Părinţii din aceste ţări cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru educaţia copiilor. Pe ce loc se află românii

Părinţii din aceste ţări cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru educaţia copiilor. Pe ce loc se află românii

07 Sep 2017   •   13:04
Părinţii din aceste ţări cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru educaţia copiilor. Pe ce loc se află românii
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Părinţii din Hong Kong cheltuiesc cel mai mult pentru educația copiilor lor, iar asta pe toată perioada studiilor, din şcoala primară până la universitate. Astfel, aceștia ajung să dea în total, în medie, 130.000 de dolari, pentru educația unui singur copil, potrivit businessmagazin.ro.

Pe cel de-al doile loc în lume se află părinții din Emiratele Arabe Unite, care cheltuiesc aproximativ 100.000 dolari, iar apoi cei din Singapore, cu 70.000 de dolari. Americanii investesc în jur de 58.000 de dolari, iar primi europeni în clasament sunt cei din Marea Britanie cu aproape 25.000 de dolari.

România nu a fost inclusă în sondaj, iar ultimele statistici publicate de Eurostat arată faptul că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa sumelor cheltuite pentru educaţie, în 2015, unde media a fost de 1.400 de euro pe cap de locuitor.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close