Antena 3 CNN Actualitate Educație Prima zi de şcoală la Nordic Elite School din Bucureşti | Modelul de învăţământ finlandez, drumul către succes

Prima zi de şcoală la Nordic Elite School din Bucureşti | Modelul de învăţământ finlandez, drumul către succes

Modelul de educaţie finlandez are tot mai mare succes în România. Elevii au mai puţine teme, sunt mai liberi în exprimare, activităţile se desfăşoară într-un mediu liber şi modern, iar profesorii se concentrează pe starea de bine a elevilor. Un astfel de model a fost implementat şi într-o şcoală privată din Bucureşti.

de Georgiana Adam    |    11 Sep 2023   •   18:05

Într-un mediu modern şi cu cele mai noi tehnologii, unul dintre cele mai apreciate sisteme de învăţământ din lume - modelul finlandez de educaţie a fost implementat cu succes în şcoala privată Nordic Elite School din Bucureşti.

"Ideea mi-a venit în urmă cu mai bine de 30 de ani când am co-fondat alături de domnul preşedinte Momcilo Luburici Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Anii au trecut, iar acest vis care era un deziderat, iată, astăzi devine o realitate. Vorbim despre o şcoală sigură, o şcoală modernă, o şcoală a viitorului unde valoarea fiecărui copil va fi definită, identificată şi mai apoi dezvoltată", a declarat Corina Dumitrescu, fondator Nordic Elite School.

Citeşte şi: Cea mai modernă şcoală privată, după model nordic, îşi deschide porţile la Bucureşti | Elevii vor avea acces la IT şi tehnologie cu ajutorul roboţilor umanoizi

"Diferenţa este majoră în sensul că dotările tehnologiei moderne avansate de care dispune această şcoală nou înfiinţată - Nordic Elite School sunt, aş putea spune, copleşitoare faţă de ceea ce se întâmplă în colegii de mare prestigiu. Profesorii de aici îi selectăm cu grijă, astfel încât pachetul de servicii care este oferit elevilor să fie prietenos", a explicat şi Sandu Constantinescu, directorul şcolii Nordic Elite.

Părinţii se declară încântaţi de noul model finlandez de educaţie.

"Este un mix care se, pare că, este extrem de atractiv pentru copii, dar mai ales pentru părinţi deoarece şi eu sunt părinte şi sunt în căutarea unei şcoli care să corespundă nevoilor copilului meu. Principala nevoie este, în ziua de astăzi, din păcate, aşa cum am văzut, nevoia de siguranţă, de mediu controlat în care să nu avem nici bullying, nici trafic de droguri, după care vin criteriile educaţionale", a precizat Ana Loredana Predescu, deputat PUSL.

×
Subiecte în articol: Nordic Elite School București
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close