Antena 3 CNN Actualitate Educație Probleme în predarea online. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Probleme în predarea online. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că sunt probleme cu conexiunea la internet pentru predarea online.

Probleme în predarea online. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    01 Noi 2021   •   17:32

"Avem probleme cu conectivitatea la un nivel care să permită predarea online", declară ministrul Educaţiei.

Potrivit ministrului, conectivitatea a fost ameliorată, dar nu suficient de mult "încât să spunem că fiecare dintre cei 3 milioane de copii, mai ales acel un milion de copii care sunt în mediul rural - preşcolari şi elevi, au conectivitate şi acces la internet capabil pentru predarea online".

Sorin Cîmpeanu a mai spus, luni, într-o declaraţie de presă că, deşi în ultimele 12 luni au fost achiziţionate aproape 1 milion de echipamente IT, încă se mai înregistrează lipsuri la acest capitol.

Sorin Cîmpeanu: Avem probleme cu conexiunea la internet pentru predarea online

"Tocmai ce am primit un mesaj din partea unui profesor din judeţul Timiş care are patru copii şi ar avea nevoie de cinci echipamente şi de o conexiune la internet capabilă să suporte atâtea conexiuni simultan. Nu toţi elevii din România au echipamente adecvate, înţelegând că pentru ciclul superior al liceului tableta, în opinia mea, este un instrument neadecvat, e nevoie de un laptop", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că nici în ţara noastră şi nici în vreun alt stat cu sisteme de educaţie admirate de români nu sunt îndeplinite la un nivel satisfăcător toate condiţiile pentru ca predarea online să fie o variantă de dorit.

Sorin Cîmpeanu: ”În data de 8 noiembrie, școala va începe!” Elevii vor susține mai puține teze anul acesta

Pe 8 noiembrie va începe școala, a spus, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.

”În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. 

Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu.

Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu online internet
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close