Antena 3 CNN Actualitate Educație Programatorii din România, premiați în Irlanda

Programatorii din România, premiați în Irlanda

Programatorii din România, premiați în Irlanda
Sursa foto: Foto: Pixabay
26 Iun 2016   •   17:39

CoderDojo este o mișcare internațională creată la Dublin (Irlanda) în 2011 pentru a oferi sprijin copiilor interesați de programare, scrie pressalert.

În ultimii trei ani, într-un eveniment care se dorește a deveni tradiție, tineri din toată lumea implicați în CoderDojo se reunesc acolo unde a început totul, la Dublin, pentru Coolest Projects Awards, o competiție globală de creativitate tehnică. În acest an, evenimentul a reunit aproape 800 de proiecte dezvoltate de circa 1.200 de copii și tineri de 7 – 17 ani din peste 20 de țări, iar participanții din România au obținut rezultate notabile.

Delegația nostră a inclus 45 de copii și 12 mentori de la CoderDojo Dumbrăvița, Giroc, Moșnita-Nouă (toate din Timiș), Oradea, Oradea @Cantemir, București Nord, Cluj-Napoca și de la patru dintre cele 9 dojo-uri din Timișoara: @ACi, @UVT, @FEAA și @Startup Hub. Participanții români au fost declarați câștigători la două dintre cele șase categorii de concurs, au câștigat două premii speciale ale sponsorilor și au mai fost în patru cazuri finaliști.

 

×
Subiecte în articol: Irlanda concurs IT premii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close